Selecteer een pagina

Biografie

HArm Jan Wijnholds

Op 3-jarige leeftijd al helemaal voor de muziek leven. Ondanks je het niet zo vaak hoort, is dit precies hoe Harm Jan Wijnholds vroeger al in het leven stond. Het muzikale ventje speelde toen al op de accordeon van zijn vader.
Maar het bleef niet alleen bij de accordeon. Al snel leerde Harm Jan ook andere instrumenten te bespelen, zoals piano en orgel.

Stilzitten en opletten op school was nooit een sterk punt van Harm Jan. Daarom is gaan studeren aan de muziekschool. Hier heeft hij zonder moeite zijn benodigde diploma’s behaald om zichzelf officieel muziekdocent te noemen. Op 20-jarige leeftijd begon hij met het geven van muziekles op de piano, accordeon en orgel, wat de laatste jaren is vervangen door het keyboard.

Harm Jan is niet alleen werkzaam als muziekdocent, maar is ook al meer dan 40 jaar artiest in zowel binnen- als buitenland. Toen hij 18 was trad hij voor het eerst op tijdens het kerstdiner in hotel De Posthoorn te Ter Apel. Dit optreden beviel zo goed, dat hij vrijwel gelijk gevraagd werd om op een ander feest te komen optreden.
Tevens is Harm Jan veel in Duitsland en Oostenrijk werkzaam geweest. Van 1980 tot 2000 heeft hij ieder jaar, 6 wekenlang, in diverse hotels opgetreden.

Tegenwoordig is Harm Jan van heel wat markten voorzien. Naast zijn solo-optreden, treedt hij ook op als duo met Angelique, is hij Tirolerman waar hij in originele lederhose en met een echte Steierische Zupan accordeon optreedt. En is hij sinds kort samen met zijn collega muzikant Rien een Music & Entertainment duo.

Kortom, voor de vrolijke, muzikale noot moet je bij Harm Jan zijn!
.

Neem geheel vrijblijvend contact op